مدت قرارداد

مدت قرارداد

منظور از مدت قرارداد چیست؟

مدت قرارداد در واقع همان محدوده زمانی است که باید موضوع قرارداد در آن انجام شود، بنابراین در تمام قراردادها تعیین مدت مهم است. در برخی از قراردادها مدت، جز ارکان تشکیل دهنده قرارداد است. یعنی اگه مدت در قرارداد مشخص نباشد آن قرارداد باطل است. قرارداد اجاره و قراردادهایی که موضوع آن ها ارائه خدمات یا انجام کار است از این دست قراردادها هستند.

توصیه می شود در تعیین مدت، تاریخ را هم به صورت عدد هم به صورت حروف بنویسید، زیرا مدت از نظر حقوقی آثار بسیار مهمی در بر دارد.

اهمیت تعیین مدت قرارداد چیست؟

تعیین مدت قرارداد برای گرفتن خسارات هایی که به هر دلیل به طرف قرارداد وارد شده و همچنین اجرای تعهدات طرف مقابل حائز اهمیت است.
نحوه تعیین مدت قرارداد چگونه است؟

در تعیین مدت قرارداد آنچه که اهمیت دارد مشخص کردن مدت زمانی است که طرفین باید به تعهداتشان عمل کنند تا موضوع قرارداد انجام شود، بنابراین فرقی نمی کند که این مدت چطور و به چه نحوی مشخص شود.

به طور مثال: «از تاریخ ……….. تا تاریخ ……….» یا «به مدت ………. ماه یا ……… سال» که در حالت دوم باید ابتدای شروع قرارداد مشخص باشد مثلا نوشته شود «به …….. هفته یا ماه یا … از زمان امضای قرارداد یا چند روز یا ماه پس از امضای قرارداد». بنابراین در حالت دوم آغاز قرارداد و تاریخ امضای آن باید خیلی روشن مشخص باشد.

در مدت قرارداد موارد زیر مدنظر باشد:

1- تاریخ قرارداد به روز، ماه و … چگونه معین شود.
2- تاریخ امضاء از نظر تنفیذ یا شروع قرارداد تعیین تکلیف شود.
3- تاریخ نفوذ قرارداد از چه تاریخی است. (این مطلب در قراردادهای اداری/دولتی خیلی مهم است. معمولا بعد از تسلیم تضمین انجام تعهدات و تکمیل امضاء شدن قرارداد توسط صاحبین امضاء مجاز طرفین نه شروع فرآیند جمع آوری امضاء قرارداد.)
4- تاریخ شروع قرارداد چه زمانی است:
– از تاریخ امضاء یا ابلاغ شروع به کار/یا تاریخی معین
– نهایتا چقدر بعد از امضاء قرارداد، شروع قرارداد خواهد بود اگر نشد؛ ضمانت اجرای آن چیست.
5- اگر پروژه دارای فازبندی و مراحل مختلف است؛ هر مرحله ظرف چه مدتی باید انجام شود و اگر نشد ضمانت اجرای آن چیست.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *